Monday, August 26, 2013

Trend alert: The piece of magic is HAT













60 ir 70-ųjų mados ikonos nuspendė trumpam  paskolinti savo galvos apdangalus – nuo aukšosios mados prekinių ženklų Gucci, Miu Miu, Saint Lauren iki masinės gamybos Zara ar Bik Bok – skrybėlės tampa rudenio must-have; aksesuaru su bohemiškomis priemaišomis, paryžietišku stiliaus paprastumu ir vyrišku seksualumu.

              
                                                     INSPIRACIJOS:




Aktorė, kurios keistos manieros ir meilė vyriškiems kostiumams įkvėpė režisierių Woody Alleną sukurti filmą  'Anne Hall', paremtą pačios Diane Keaton prototipu. Gavusi visišką laisvę filmavimo aikštelėje renktis, kaip užsigeidžia, Diane visiškai neplanuotai tapo mados ikona, neatsiejama nuo liemenių, plačių apsmukusių chaki kelnių, kaklaraiščių ir skrybėlių. Ir nors jos įkūnyta Anne buvo šiek neurotiška, keista, kartais erzinanti ir labai kerėpliška, filme vilkėti Ralph Lauren kostiumai ir kaklaraiščiai buvo išgraibstyti, o staiga 'keistas','beformis' ir 'per daug vyriškas' aktorės stilius tapo 70-ųjų sinonimu. ' Aš niekada nebuvau graži, todėl tam, jog būčiau pastebėta, turėjau rasti kitų būdų'.


Daug labiau nei savitas stilius, pagyrų susilaukdavo aktorės Faye Dunaway plaukų transformacijos, po filmo ' Bonnie and Clyde' 1976m. oficialiai įteisinusios 'Bob' šukuoseną. 30-ųjų įkūnyta elegancija neturėjo nieko bendra su 60-aisiais įsitvirtinusiais mini sijonais : Faye naujam gyvenimui prikėlė pieštuko tipo sijonus, megztinius, derinamus su šilkinėmis skaromis ir beretėmis. Skrybėlės ir didžiuliai  veidą nuo saulės dengiantys akiniai tapo neatsiejama Dunaway stiliaus  ansamblio dalimi.


Brigitte Bardot. Milžiniškas pasitikėjimas savimi – to visai užteko, jog Prancūzijos grožio etalonas Brigitte sulaužytų stiliaus taisykles ir  saldžiam Amerikietiškam grožiui įpūstų subtilesnio šarmo. Jokių provokuojančių drabužių – paprastos palaidinės, medvilninės dryžuotos suknelės ir Capri kelnės, derinamos su įspiriamomis balerinomis tapo seksualaus įvaizdžio etalonais, o plačių kelnių ar plazdenančių suknelių derinys kartu  su didelėmis skrybėlėmis leido tituluoti Brigitte Bardot Boho stiliaus karaliene.


 Nuo leopardinių kailinių iki trumpų šortų, avimų su ilgaaulaisi – modelis Kate Moss yra labiausiai kopijuojama stiliaus ikona ir Boho chic atstovė, teigianti, jog aksesuarų niekada nebus per daug ir  šiuo atveju iš namų niekada neišeinanti be Ray Ban akinių ir skrybėlių. Dėl meilės galvos apdangalams Moss Headwear asociacijos išrinkta 2013 metų Hat Person of the Year. Kate Moss stiliaus įpėdine, o kartais ir pašiepiamai jos kopijuotoja vadinama britų aktorė Sienna Miller, skrybėles kaip aksesuarą derina tiek prie gėlėtų suknelių, tiek prie festivalinės ar kasdieninės neįpareigojančios aprangos.




Saint Lauren 2013 pavasario kampanija su Julia Nobis


Bik Bok 2013 m. rudens kampanija ir bendra kolaboracija su aktorėms Mary- Kate ir Ashley Olson

Nasty Gal 2013 m. rudens kampanija




No comments: