Tuesday, September 24, 2013

Rimantė Kulvinskytė: Rūbų paieška secondhanduose yra darbas, reikalaujantis laiko ir įgūdžių

Sako, su kai kuriais žmonėmis galima eiti į karą ar žvalgybą, bet buvusią TV laidų vedėją Rimantę Kulvinskytę aš drąsiai vesčiausi į kiek kitokias, tik moterims subalansuotas drabužių paieškas. Visada originaliai atrodanti kūrybinių komunikacijos sprendimų agentūros „Lagency” vadovė yra puikus pavyzdys, kaip be didelių išlaidų, bet su didelėmis fantazijos sąnaudomis galima susikurti išskirtinį stilių. Beje, dėl savo charizmos, šmaikščių tekstų ir šiek tiek pašaipaus požiūrio į madą,  Rimantė labai dažnai man primena amerikiečių tinklaraštininkę Leandra Medine ( Man Repeller ). Tiesa, pastaroji, ko gero, stokotų tokios fantazijos šukuosenų gamyboje...


Teko skaityti, kad su ekstravagantiška išvaizda draugavai nuo vaikystės – ir sukneles iš šiūkšlių maišų gaminaisi, ir plaukus guašu dažei. Dar esi ir prisiekus vintažo gerbėja. Kaip prasidėjo tavo paieškos second handuose?

 Tam įtakos turėjo daugybė faktorių: ir tai, kad mano šeima nebuvo itin pasiturinti – negalėjau sau leisti brangių pirkinių, ir faktas, kad stilingų rūbų parduotuvių Naujojoje Akmenėje, iš kur esu kilusi, nebuvo. Vienintelis pasirinkimas buvo turguje parduodamos Gariūnų prekės, kurios man tikrai nebuvo prie širdies. Ne tik dėl stiliaus, bet ir dėl to, kad nenorėjau rengtis taip, kaip rengiasi pusė mokyklos J Be to, vienos artimiausių draugių įtakota anksti pradėjau siūti, persidarinėti rūbus, o nebrangūs dėvėti rūbai buvo puiki priemonė ekperimentams.
 

Kalbant apie SH, dažnai susiduriu su nuomone: oi, aš irgi ten vaikštau, bet nieko nerandu,turbūt nemoku ieškoti !Kaip čia taip, manai, kad įdomiems radiniams iš tikrųjų reikia kažkokių įgūdžių ar kai kurie tiesiog neturi fantazijos ir nemoka ieškoti?

Draugės iš manęs juokiasi, kad turiu antgamtinių galių, nes vos priėjusi prie rūbų krūvos galiu pasakyti, ar joje apsimoka kuistis.Neseniai savo mylimos bičiulės garderobą nuo batų, džinsų, suknelių ar aksesuarų atnaujinau vos už šimtą litų, bet rūbų paieška, tiek secondhanduose, tiek naujų drabužių parduotuvėse yra darbas, reikalaujantis laiko ir įgūdžių. Iškart pastebiu gerus audinius, nepriekaištingus siluetus, matau, kad drabužis, kuris ant pakabos atrodo, šveniai tariant, kaip škurlis, ant kūno guls tobulai.



 
Koks pats keisčiausias įsigytas drabužis / daiktas? Ir kokiu radiniu labiausiai
džiaugiesi iki dabar?
 
  Turiu žuvies formos rankinę, kuri išties skirta žvejybai. Pardavėja mane net bandė atkalbėti nuo jos pirkimo, grasino, kad žmonės iš manęs juoksis.
Tiesą pasakius, mano spintoje daug keistų dalykų. Bet jie keisti ne iš savęs, o tiesiog... jų nerastum kiekvienos moters spintoje. Manau, dauguma jų atsidariusios ją pasakytų: „Neturiu kuo apsirengt “. Mėgstu derinti, rodos, nesuderinamus dalykus, rūbus dėvėti ne pagal pirminę jų funkciją.
O dėl daiktų, neišskirčiau kažko vieno... gal tik elegantišką 1950-ųjų maudymosi kostiumėlį, kurį dėviu kaip triko.
Išties smagu, kai randu mėgstamos kompanijos ar dizainerio drabužį, bet svarbiau ne etiketės, o pats rūbas. Dar labiau džiaugiuos, kai užsibrėžiu rasti tam tikrą, konkretų daiktą, tarkim, senovinį korsetą, ir man pavyksta. Turint tikslą, į medžioklę eiti daug smagiau
.


Pasidalink lankomiausiomis SH vietomis Lietuvoje, kur dažniausiai randi lobynų.Kokios panašaus pobūdžio vietos paliko įspūdį svetur? 
  
 Nr.1, be abejonės, yra gimtosios Naujosios Akmenės turgus, kuris vyksta ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Iš SH tinklų labiausiai mėgstu „Rūbų angarą“, dažnai perku „manodrabuziai.lt“, apsilankau „Gausos“ parduotuvėse, nes „Humana“, mano nuomone, perlenkia su kainomis – šiaip ar taip ten parduodami dėvėti, o ne nauji rūbai.
Na, o blusturgiai – jau kitas lygis.
Stengiuosi juos aplankyti visur, kur keliauju. Įspūdingiausias, matyt, bus Les Puces turgus Paryžiuje, kuriame jautiesi kaip muziejuje (žinoma, atitinkamos ir kainos J, tačiau vis tiek iš ten parsivežiau Christian Lacroix auskarus ), labai smagu ir Amsterdame, ir Londono Portobello turguje. Kai lankiausi Niujorke, visas lauktuves pirkau Hell‘s Kitchen blusturgyje.
Na, o artimiausiu metu planuoju apsilankyti Rietavo turguje, girdėjau, ten daug visokių gėrybių !



                                                                   Foto: Infashion.lt



Žinau prisiekusių SH gerbėjų, kurios prieš medžioklę turi tam tikrą planą, ko ieško ir ką norėtų rasti. Gal turi kokių patarimų, kaip tokias paieškas padaryti efektyvesnes / malonesnes iš savo patirties? Ką, tarkime, norėtum dabar susimedžioti?

Turgui reikia nusiteikti. Jeigu dažnai lankotės kurioje nors vietoje, pasistenkite susidraugauti su prekeiviais – tuomet jie be pykčio nuleis kainą. Derybos – dalis pirkimo malonumo ir jokiu būdu ne pagalbos šauksmas. Kartais su pardavėjais pasitariu, kur man ieškoti tam tikrų dalykų, kartais jie jų man specialiai paieško arba atideda, žinodami, kad po kelių dienų atvažiuosiu. Draugystė ir turguje – draugystė. Jau kelerius metus ieškau tobulos raudonos suknelės, na o šį rudenį norėčiau ilgaaulių batų, kurių aulas – gerokai virš kelių. 



Pati rašai blogą, kur daliniesi DIY idėjomis. Turi stiliaus (ne)lietuviškų mūzų,
kurios įkvepia? Neseniai vedei renginį, kuriame Lietuvos mados tinklaraštininkės pristatė savo derinius. Kokius tinklaraščius pati su mielu noru vartai?
 
Oi, jų daug... nuo lietuviškų spintosguru.lt ar kurmanoraktai.lt iki huffingtonpost.com ar refinery29.com… Tiesą pasakius, kai pradedu, pabaigos nėra! O mano įkvėpėjos labai skirtingos. Ir spalvingosios Paloma Faith, Anna Dello Russo, Iris Apfel ir juodai-raudonai-baltos Gwen Stefani, Isabella Blow ar Emmanuelle Alt. Galėčiau vardinti ir vardinti.



Rimantės spintoje daugiausia galima rasti...
 
Visko! Mano komodos stalčiai: suknelių, palaidinių, kelnių + sijonų... jie visi vienodai pilni. O kur dar sieninė spinta...

 Ir ko tikrai tikrai neaptiktum?

Uggsų ir crocsų, mažos kuprinytės ale rankinuko, kelnių, nukritusiu klynu (jų buvo daug, bet jau atsinešiojau...), tiesą pasakius, ir treningines kelnes nusipirkau prieš mėnesį ir šiltą kombinezoną, kurio sakiau, kad niekada mano spintoje nebus :)

Galiausiai, jei Rimantė turėtų savo mados liniją, prie ko labiausiai norėtų prikišt
nagus ( kažkas sako, kad greičiausiai prie batų )?
 Ši svajonė prikišti nagus jau išsipildė. Netrukus turėtų pasirodyti naujas prekės ženklas. Tai nebus greito vartojimo mada, rūbai mąstantiems žmonėms. Bus daug juodos, daug odos ir daugiau stiliaus nei mados (net surimavau!  :))  

                         RIMANTĖS MĖGSTAMIAUSI: 


 
Tekstas : Stelos Jonikaitės, nuotraukos Rimantės Kulvinskytės.

No comments: