Monday, November 19, 2012

Indrė Lukošiūnaitė - nes kiekvienam žmogui priklauso galimybė atrodyti originaliai

      ' Due ' prekinis ženklas kaip ir už jo besislepianti lietuvė Indrė Lukošiūnaitė žinomi daugeliui -   startavęs  vintažinių drabužių online - shop'as, galiausiai peraugo į vienetinių marškinėlių gamybą. Kiek vėliau sulaukėme suknelių linijos, o šią savaitę ' Due '  vėl pristato naujus gaminius - be abejo išllikdami ištikimi savo stiliui - spalvoms bei gamtos stichijų printams.
        Ir nors su Indre esu kalbėjusi  vos porąsyk,  atrodo lyg ją pažinočiau labai seniai. Ir turbūt neapsigausiu, jei ją įvardinsiu kaip vieną iš tų žmonių - saulių : kai jie įžengia į patalpą su savim atsineša nepaaiškinamą teigiamos nuotaikos srautą. Mažytė, smulkutė, visada besišypsanti. Labai charizmatiška. Visada stilinga ir išsiskirianti.  Praktiškai didžiąją laiko dalį gyvenusi ant lagaminų, dabar sugrįžusi į Vilnių, Indrė  sutiko pasidalinti visa ' Due ' susikūrimo istorija, ateities planais ir kitais moteriškais reikaliukais.

Nuotr. Indrės Lukošiūnaitės

Papasakok apie ' Due' evoliucionavimą – kas paskatino kurti savo ženklą ? Ir ar yra vizijų plėstis į kitas sritis ( avalynę, aksesuarus ) ? 


Asmeninio prekinio ženklo idėja brendo ne vienerius metus. „ Due“  pradžia buvo vintažiniai rūbai. Atradau malonumą originalių, tvarkingų, kokybiškų rūbų paieškose. Vėliau supratau,  kad  paieškas reikia keisti į kūrybą. Sutikau nuostabų žmogų, kuris daug prisideda tiek kūrybine, tiek idėjų įgyvendinimo prasme, tad dabar mes esame dviejų žmonių komanda.
Vizijų tikrai yra ir viena jų – interjero detalės. 



                   Nauja ' Due '  marškinėlių siunta jau atkeliavo. O aš jau išsirinkau favoritą :)


Kiek pamenu, Indrė visada daug keliavo : gyvenai Londone, Tailande, dabar grįžai į Lietuvą. Teisinga sakyti, kad skirtinga aplinka inspiravo ir tavo kūrybą? Londonas - vintažas, Azija - printų atsiradimas...

Tu teisi – kiekvienoje šių gyvenamų vietų „ Due“ ženklas buvo vis kitoje evoliucijos stadijoje. Gyvenimas Londone mane paskatino kelionei į Tailandą. Tiesą sakant nežinojau nuo ko pradėsiu, bet jaučiau, kad būtent ten bus kūrybos pradžia ir kad reikia žūtbūt išvažiuoti į tą šalį. Nuojauta neapgavo. Kitoks pasaulis, spalvų įvairovė tikrai įkvėpia. Panašu, kad ir pirmoji marškinėlių kolekciją tapo tikra kelione – realių vietų atspindžiai, kuriuos vilki žmonės iš labai skirtingų pasaulio vietų. 

      Visi linksniuoja ' Due ' , bet kažin ar kas žino tikrąją ženklo reikšmę / prasmę ...

„Due“ vardas atsirado Londone, laukiant autobuso. Kai transporto laukti lieka mažiau negu minutė, pasirodo užrašas “due“.  Man tada tai pasirodė puikus trumpas pavadinimas, kurį galima gražiai pateikti. Bet jame taip pat ir judėjimo į priekį prasmė. Vintažą pakeitė kūryba. Mes atviri naujovėms, tad nežinia, ką sukursime vėliau. „ Due“ į lietuvių kalbą verčiamas: tai , kas priklauso, yra užsitarnauta. Juk kiekvienam žmogui priklauso galimybė atrodyti originaliai.



    Papasakok, iš ko susideda įprasta Indrės dienotvarkė. Ką esi numačiusi veikti ateityje?

Indrės dienotvarkė nėra kažkuo labai skirtinga nuo daugelio šiandienių šiuolaikinių žmonių dienotvarkės.  Rytais esu žadinama žadintuvo ir keliauju į darbą. Esu kinomanė ir neseniai supratau, kad esu pedantė, tad po darbų žiūriu filmus ir esant reikalui tvarkau namus. Savaitgalius stengiuosi praleisti artimų žmonių kompanijoje, jaukiai vakarieniaujant ar linksminantis.

  Lietuvoje  buriasi butikų komunos, stiprėja noras įsigyti vienetinius, ne masei skirtus daiktus / drabužius. Ar domiesi kitas lietuviškais brandais, turi savo mėgstamus? Ir iš vis – ar to reikia lietuviškajai rinkai?

Grįžusi į Lietuvą tikrai buvau nustebinta butikų gausa. Smagu. Jeigu jų tik daugėja, reiškia, kad žmonėms to reikia. Neseniai turėjau galimybė stebėti Mados Infekciją, tiesa, užkulisiuose - iš arti rūbai atrodo gražesni negu ant podiumo. Žiemytės kūryba yra labai artima mano skoniui.

Nupasakok, kokia yra ‘Due’ ženklo mergina? Kam orientuoti jūsų drabužiai Lygindama Lietuvą su apkeliautomis šalimis gali pasakyti - vistik esame mes stilingi ar dar turim daug ko išmokti?

Manau, kad mūsų pirkėjos yra labai skirtingos tiek asmenybių, tiek stiliaus prasme. Bet jas sieja viena – požiūris į originalius, išskirtinius, ne masinės gamybos produktus. Paprastai tai labai komunikabilūs žmonės –sulaukiame laiškų su nuomonėmis, norais. Neseniai gavome ilgiausią laišką iš mūsų nuolatinės klientės, kuri labai džiaugėsi „ Due“ marškinėlių kokybe, tai yra nepaprastai malonus įvertinimas.
Bet kuriuo atveju, žmonių stiliaus skoniai skiriasi. Tai kas man atrodo stilinga – Lietuvoje nėra daug, bet daugiau negu buvo prieš kelis metus.


   
  Nupasakok, koks tavo stilius, kokius drabužius renkiesi . Ko niekada neužsivilktum?

Man stilius – subtilumas ir švara. Esu didelė minimalizmo gerbėja. Manau, kad aksesuarų ir spalvų gausoje kartais išnyksta pats žmogus. Man gražu, kai spalvos yra detalės, o aksesuaras tik vienas kitas.  Yra daug dalykų, kurių nevilkėčiau, vienas jų – UGG batai.

 Tavo mėgstamiausi dizaineriai / inspiracijos

Maison Martin Margiela, Acne, La Garconne, Helmut Lang, Alexander Wang, Yiang Li.

Koks būtų tavo patarimas  visiems jauniems žmonėms, norintiems pradėti savo verslą?

Viskas prasideda nuo svajonės, tada tampa svarbu labai didelis noras. Svarbiausia yra pradėti -  tam kartais prireikia drąsos, bet kaip yra sakoma: „  Daryk tuos dalykus, kuriuos bijai daryti, nes jie atneš geriausius rezultatus“.

Daugiau informacijos  -  internetiniame 'Due' puslapyje.

Nuotraukos - Indrės Lukošiūnaitės, tekstas - Stelos Jonikaitės.

5 comments:

Unknown said...

vaaaau.nuostabus marskineliai !super

Sandra said...

Merginos, sakyciau labai puikiai dirbat prie savojo blogo, man jis patinka taip labai kaip niekad dar nepatiko :)) Dziugu cia vis sugrizti!

Saunuoles :)

Daiva ir Stella said...

Labai malonu Sandra!

R said...

Tokie žmonės įkvepia

Emelija said...

Labai grazu! Noreciau pridurti, kad otto.lt daug maudymuku pavyko rasti. Labai smagu, kai nebereikia to paciu maudymuko nesioti ~5metus, o gali kasmet nusipirkti po nauja ir kaitaliot:)