Friday, December 14, 2012

Jolanta Poškaitė :kas benutiktų gyvenime - viskas tik į gera !

Visažistė Jolanta Poškaitė  yra vienas iš gražių pavyzdžių, jog norint užsiimti mėgstama veikla tereikia  tik didelio noro ir tikėjimo savim. Dirbanti jau daugiau nei penkerius metus, savo darbų sąraše gali minėti darbus su fotografais Albert Pocej, Justinu Raškausku, Elena Grimaliene, Eriku Motijošiumi ir kt, bei skaičiuoti viršelius ' Stiliaus' žurnaluose. Dabar Jolanta dalinasi su manim savo netikėtu karjeros posūkiu, mūsų laukiančiomis makiažo tendencijomis bei į ką derėtų atkrepti dėmesį dažantis. Moteriški reikaliukai, ne kitaip.

Nuotr. Linas Dambrauskas

Kartais atrodo, jog Lietuvoje dabar visos arba stilistės ,arba vizažistės . Nemanai, jog pastaroji veikla tapo  “ ant bangos “ ?
 Taip, dabar fotografų, stilistų ir visažistų darbas - tikras bumas! Atrodo, kas antras jau toks.... Bet kiek iš jų tikrai nusipelnė vadintis profesionalais, tai didelis klausimas...Tai be galo plati tema, manau, galima diskutuoti labai ilgai, bet Lietuvoje yra tikrai daug talentingu žmonių,  tik kartais jiems yra uždarytos durys, nes pas mus viskas pasiekiama per pažintis.

Kas liečia šiandienos makiažo specialisto maniją, tai be abejo didelė konkurencija ir labai daug neprofesionalumo . Šnekant apie Vilniaus mieste esančias grožio mokyklas - kiekvienais metais jos išleidžia labai daug jaunų grožio atstovų, neturinčių praktikos, tik popieriuką ir galvojančių , kad viską žino,  yra  „profai“. Deja, jie tik pridaro daugiau žalos. Pabaigę savo mokyklėles, skuba dirbti už pinigus ir  taip atbaido klientus.. Per metus, kiek dirbau vizažiste ,teko daug ką pamatyti, tiek linksmų, tiek liūdnų situacijų, kartais tekdavo ir nuotakai makiažą perdaryti.   Išvada  viena-  kol nelaikai užtikrintai teptuko,  neimk užsakymo, o dažyk draugus, semkis patirties.
Lietuvoje turime gerų specialistų, bet jie dažniausiai nemėgsta viešumos. Pas mus visi mėgsta neutralias spalvas, ryškių spalvų vengiama. Šiais metais Lietuvoje buvo raudonu lūpų bumas, nors užsienyje toks bumas buvo jau  praeitais metais. Manau, daugelis vizažistų sutiktų , kad turime daug gerų  makiažo meistrų : Vaida Venckutė, Jolanta Paulauskienė, Karolina Taraškevič, Laura Kreivytė, Julija Estko kt. Kiekvienas vizažistas turi savo dažymo stilių,  į kuri visada įdomu pažiūrėti.
Aš dirbu daugiau negu 5 metus ir nemanau,  esanti profesionalė, kuri viską moka ! Su kiekvienu  makiažu įgaunu daugiau žinių. Kaip sakoma - gyveni ir mokaisi.

nuotr. Tomas Bražinskas, make- up : Jolanta Poškaitė


Liusjeno Kulbio nuotr., make- up : Jolanta Poškaitė


Žinau, kad dirbi su mados žurnalais – papasakok labiausiai įsminusią fotosesiją?

Kiekviena fotosesija kažkuo įsimintina. Viena iš įspūdingesnių buvo, kai turėjau ruošti fotosesijai garsią šokėjų porą . Veiksmas  vyko viešbutyje, rūbai padėti viešbučio numeryje ir vyras turėjo apsirengti kostiumą. Užsidėjo kelnes ir atėjo pasirodyti .... kelnės  per trumpos.Kaip konsultantė galėjo išmierą supainioti? . Viršus platus, o apačia truputėlį žemiau kelių! Visi pradėjome juoktis, bet kilo klausimas – nuo kurios  kėdės paimtos kelnės? Ogi pasirodė, kad jis nučiupo nuo kėdės, kurioje  buvo padėti rūbai jo šokio partnerei ir tos kelnės buvo moteriškos :) Visą fotosesijos laiką  svaidėm juokelius. Labai smagu dalyvauti fotosesijose, kur jautiesi nevaržomas -  taip  daug lengviau dirbti. Atmosferą sukuriame mes patys, todėl man labai svarbu su kuo dirbu.

Tai vistik kaip pasirinkai savo specialybę?






 Vaikystėje labai mėgdavau spalvinti ir piešti,  labiausiai -   plaukus ir akis :)  Per piešimo pamokas mokytojas visada sakydavo :esi talentinga, bet tinginiauji. Lankiau pamokas pas dailininką  Robertą Bluj, čia rasdavau dvasinę ramybę , galėjau atsipalaiduoti ir daryti, tai ko niekas neverčia daryti. Piešdavau savo malonumui.
 Būdama 14 ar 15 metų pradėjau galvoti apie dizainą arba architektūrą. Tada ir pradėjau rimtai lankyti piešimo pamokas. 
Įstojau i Vilniaus Gedimino Technikos Universitetą ,  Civiline inžineriją, specialybę Miesto statybos planavimas. Be abejo,  mokytis buvo labai sunku, daug bemiegių naktų ir daug pralietų ašarų! Pirmame kurse dirbau ir studijavau kol galiausiai pasiėmiau akademines atostogas. Kaip tik tuo metu išpuolė mano sesers vestuvės -  tą gražią dieną man pirmąkart padarė makiažą -jaučiausi pati gražiausia. Toks stiprus pokytis, be to teptukai, kosmetikos kvapas.. Buvau devintam danguje, tad po sesers  vestuvių  ir užsidegiau noru mokytis amato. Pasitariau su mama, ar palaikytų mane -  už tai esu be galo dėkinga , jog visada ma palaiko ir yra šalia.
 Pradėjau lankyti kosmetologės –vizažistės kursus,  kosmetologija nesudomino,  vizažas -priešingai! Užsidegiau! Noro ir svajonių buvo daug, bet galvoje dar vis buvo vidinis balsas, kuris sakė -  turi  pabaigti universitetą, o vėliau galėsi daryti ką nori. Po akademiniu atostogų, pradėjau toliau studijoti.  Makiažo eksperimentus darydavau ant savo draugių. Maždaug po metų susiradau kitą darbą  Inglot  įmonėje. Bedirbant su kolegėmis nusprendėm, kad kol klientų mažiau,  galime dažyti viena kitą ir fotografuoti, taigi reikėjo įsigyti fotoaparatą.  Po tam tikro laiko, nuvažiavau pirkti pirkinio ir sutikau nuostabu žmogų, fotografą Liusjeną, kuriam  esu labai Jam dėkinga už suteiktą galimybę realizuoti save makiažo srityje. . Ilgai nedelsiau ir po pasiūlymo daviau savo kontaktus. Aišku širdyje labai abejojau, kad profesionaliam fotografui reikės mano pagalbos, bet po dviejų mėnesių sulaukiau skambučio -  ir štai gavau pasiūlymą pabūti vizažiste per fotosesiją. Taip ir prasidėjo mano karjeros laiptelis. Šiuo metu dirbame kartu, tai labai talentingas, geras ir nuoširdus žmogus! 


Nuotr. Albert Pocej

 Sako, dauguma aktorių turi savo svajonių vaidmenis. Turbūt tu kaip visažistė irgi turi viziją, ką norėtum nugrimuoti ? 


 Fotosesijos tematikų  yra begalė ... Kartais einu gatve, pamatau gražių bruožų mergaitę -  jau ir kyla svajonė apie tam tikrą fotosesiją su makiažu, rūbais. Tematika šiuo atveju niekada neišblėsta.
Neseniai skaičiau straipsnį  apie aktorę Kasia Smutnia - labai graži ir įdomi asmenybė. Man patiko jos nuomonė apie garsenybes. Jos nuomone,   žvaigždės neegzistuoja. Jeigu tvarko namus arba apsiperka, kur tada dingsta žvaigždė? Jos manymu-  tai tik iliuzija. Ateinam namo, nusiauname aukštakulnius įsispiriame į sportinius batelius arba namines šlepetes ir tampame eiliniu žmogumi. Aš su ja pilnai sutinku, man žvaigždžių nėra, man tai tiesiog žmonės, kurie gerai dirba savo darbą. Todėl tokios vizijos - ką norėčiau nugrimuoti neturiu, man kiekvienas žmogus yra savotiškas , patinka pats gražinimo efektas. Pro duris ateina  vienas žmogus, o išeina - truputėlį kitoks. Ne veltui sakoma, kad grožis -  tai slaptasis moters ginklas. Kiekviena moteris, kuri jaučiasi graži arba patraukli ir  daugiau pasitiki savimi, yra geros nuotaikos, tiesiog spindi iš vidaus, tai dar stipriai pagražina pati makiažą. Be galo patinka, kai antrosios pusės pamato po makiažo savo mylimąsias ir negali atitraukti akių, tuo metu aš esu tikra, kad darbas atliktas tobulai.




Nuotr. Lusjenas Kulbis, make- up : Jolanta Poškaitė

Dažniausiai batsiuvys būna be batų – kaip dažnai pati dažaisi ?

Važiuodama į miestą arba darbą, visada stengiuosi gerai atrodyti, turėti  nors minimaliai kosmetikos. Darbo metu visada esu pasidažius - čia kaip mano vizitinė kortelė.  Mėgstu natūralų stilių, bet kartais turiu pamiršti ir rengtis, dažytis ryškiau negu norėčiau. Dažniausiai,  dažau ryškiai akis, o lūpas palieku natūralias. Raudoną lūpdažių spalvą sau naudoju labai retai, mieliau dažau lūpas koralu atspalviais.  Jeigu  pritrūksta laiko apsilankyti  pas manikiuristę , tai kol mano antroji pusė vairuoja ,aš lakuoju nagus. 

Kokios asmenybės, su kuriomis susipažinai dirbdama, tave labiausiai įkvėpė / pakeitė ? 

Kaip jau minėjau - Liusjenas Kulbis- , vienas iš pirmųjų atvėręs  man duris į  rimtą darbą. Kartu dirbame per fotosesijas, įvairius projektus bei reklamines fotosesijas. Tai žmogus, kuris turi  nesibaigiančias idėjas, su kuriuo bendraujant nekyla jokių klausimų ir darbo atmosfera yra  linksma, visada juokaujame ir neturime jokiu pretenzijų atliktam darbui. Visada žinau, jeigu mano klientė pasirinks būtent jo paslaugas, ji bus labai patenkinta. Be abejo, yra ir kitų fotografų ,su kuriais teko dirbti ir susidirbome, kuriais pasitikiu : Alena Dombrovska, Justinas Raškauskas, Elena Grimalienė, Tomas Preikša, Erikas Motijošius, Albertas Pocejus ir kt... Kiekvieno iš jų darbai skirtingi,  bendraujant visada galiu pasisemti naujų minčių, padiskutuoti, pasijuokti. Įkvepia, drąsa, kūrybingumas, entuziazmas - eksperimentuoti, rizikuoti ir stebinti. Apie kiekvieną iš jų galiu šnekėti atskirai ir dėkoti už darbą kartu, kadangi vertinu juos už  supratingumą ir pagarbą man,  tai yra labai svarbu. Ačiū Jums! :)

Keičiasi mano gyvenimo būdas, todėl manau po truputėlį ir keičiuosi pati. 


Nuotr. Svetlana Zabelka Zabelina, make- up : Jolanta Poškaitė


Nuotr. Albert Pocej, make- up : Jolanta Poškaitė
Nuotr. Tomas Preikša, make- up : Jolanta Poškaitė


 

Pagrindiniai principai, kuriuos privalo žinoti kiekviena mergina, darydama makiažą. Kas apskritai yra geras makiažas?



Geras makiažas, tai visų pirma mokėjimas teisingai parinkti makiažo priemones pagal savo veido odą. Pirmiausia reikia  turėti makiažo bazę , pagrindą parinktą pagal veido odos tipą ir atspalvį, taipogi paakių maskuoklį, kompaktinę arba birią pudrytę, skaistalus, veido bronzantą, antakių pieštuką arba šešėlius, tušą ir natūralių spalvų paletę. Visas priemones dengiant ant veido, stengtis dėti kuo minimaliau, viską gerai išsklaidyti, jog niekur nesimatytų ribų ir viskas  atrodytų natūraliai. Dienos metu privalu naudoti neutralių spalvų šešėlius, o vakare kaip tik atvirkščiai -  galima rinktis ryškias spalvas, nebijoti eksperimentuoti, bet su saiku. Patarčiau daugiau dėmesio skirti antakiams, surasti gerą specialistę, kuri galės teisingai juos sutvarkyti. Antakiai yra labai svarbūs, jie priduoda žmogui charakterio, nuo jų priklauso mūsų žvilgsnis.







Geras makiažas yra toks,  kurio pagalba galime išryškinti savo veido bruožus. Parodyti, pabrėžti , kas mūsų veide yra gražu mums pačioms. Geras makiažas turi išlikti ilgai ir atrodyti tvarkingai, be to ,būti atliktas visada skirtingoms progoms. Privalome skirti, koks dieninis ir vakarinis.






Artėja šventės – išduok pagrindines šventinių makiažų tendencijas ?






Artėja gyvatės metai,todėl pasiūlyčiau šiais metais pabūti išskirtinėmis, skirti laiko savo makiažui. Dažyti akis kaip gyvatės odele, galite užsirašyti pas specialistę , arba jeigu neturite laiko , padaryti padūmavusias akis ir neryškias lūpas. Į madą ateina labai platūs antakiai, todėl siūlyčiau truputėli juos praplatinti. Toms, kurios nemėgsta ryškių akių , siūlyčiau dažyti lūpas raudono vyno spalva, kuri rudenį ir žiemą išlieka madinga taip pat, kaip ir koraliniai lūpų dažai. Štai keletą minčių :









Jolantos asmeninis puslapis : 

7 comments:

daiva said...

Didziausia staigmena, kai nezinodama paskaitai apie savo gera kolege ir drauge:)Dziaugiuosi uz tave Jolantacka!!!!:*

Jolanta Poškaitė said...

O as dekinga uz tokius gerus zodzius nuo Taves ir beabejo didelis ACIU STELA!!!!! :*

Dorota said...

Labai profesonaliai atliktas makiazas sunaus krikstynu proga. Aciu labai, Jolanta :) Vienas geriausiu man atliktu makiazu!!!

Jolanta said...

Labai dziaugiuosi, kad likote patenkinta, Dorota :)dziaugiuosi, kad turejau proga pagrazinti Jus tokia svarbia diena.

Unknown said...

Dekui, Jolanta, Tau uz puiku makiaza :) Kaip ir galvojau, atsikelusi ryte atrodziau, kaip nulipusi tik ka nuo tavo kedes!!!
Tu saunuole!!!!
P.S. VYRAS LIKO NUSTEBES :)!!!
Sekmes darbe :)



Dovile Bliukiene

Unknown said...

Matosi, kad makiažo pamokos nenuėjo veltui. Jūsų darbai nuostabūs!

ReiRei said...

Pabaigti visazistes kursai ar kosmetologės kursai dar nereiškia, kad esi profesionalas. Manau, kad profesionalo vardą užsitarnauji su ilgamete darbo praktika, realiais pavyzdžiais ir darbais. Patiko interviu, labai atviras, paprastas. Manau, Jūs puiki meistrė, o iš atsiliepimų matosi, kad neklystu.