Tuesday, July 9, 2013

Virginija Vaičiulytė : Kartais net neįsivaizduojam, kiek nuostabiu dalykų ir reiškinių supa mus kiekvieną dieną!


Pasak prekinio ženklo KIKIJEWELS kūrėjos Virginijos Vačiulyės, mintis kurti vienetinius aksesuarus  buvo padiktuota ne ko kito, o 'spalvoto ir judraus ' Milano, miesto, kuriame gyvena jau dešimt metų. Kartu su bendraminte grafikos dizainere fotosesijas organizuojanti lietuvė teigia, jog kūrybos kaip ir gyvenimo inspiracijų toli ieškoti nereikia - idėjos kartais gali gimti tiesiog stebint aplinką, kuri mus supa. Kaip ten sako, kartais tai, ko taip ilgai ieškojom , pasirodo buvo visą tą laiką prieš pat nosį.


 Neretai jauni kūrėjai, norėdami pradėti karjerą, savo tašku dažniausiai pasirenka Londoną. Tu šiuo atveju atsiradai milane. Kryptingai ar atsitiktinai?

Milane gyvenu jau 10 metų. Po studijų KTU universitete, dizaino ir technologijų fakultete, išvykau atostogauti į Italiją ir… čia pasilikau . Papuošalus pradėjau kurti sau, draugams. Dirbdama mados sferoje, sutinku daug stilingų charizmatisku žmonių, kurie įvertino mano kuriamus papuošalus ir paskatino eiti pirmyn. Taip gimė KIKIJEWELS. Mano draugės žavios ir žaismingos dukters vardas Keira, tačiau visi ją vadina KIKI.  Kuriami  papuošalai taip pat žaismingi, skirti žavioms, stilingoms, iš minios norinčioms išsiskirti, moterims - taip kilo idėja, papuošalų liniją pavadinti KIKIJEWELS.Papuošalus gaminu tik iš natūralių, aukštos kokybės akmenų. Nenaudoju nei pigaus stiklo, nei plastikos. Daugelį medžiagų užsakau tiesiogiai iš italų gamintojų.

Visi KIKIJEWELLS papuošalai itin spalvingi - kiek įtakos tam turi tavo miestas? Kas kaip kūrėjai tau čia patinka, žavi.

Milanas labai spalvingas, judrus, įdomus, madingas miestas – tai atsispindi ir mano papuošaluose. Gyvenu “China Town” rajone, bendrauju su įvairiu tautybių žmonėmis (turiu draugų iš Kinijos, Japonijos, Uzbekistano, Kazakstano, Peru, Brazilijos) – jų istorijos, gyvenimo būdas, stilius įkvepia mane kūrybai.





Kalbant apie aksesuarus, kokius nešioja pačios italės? Ko galima iš jų pasimokyti ?

Milano italės savim pastitikinčios, savo stilių turinčios ir tiksliai žinančios, ko nori  moterys. Puikiai derina aksesuarus ir aprangą. Pirmenybę teikia kokybei ir firminiams ženklams. Niekada nesirengia vulgariai ar iššaukiančiai.

Kas tave įkvepia ir iš kur atkeliauja idėjos ne tik papuošalams, bet ir fotosesijoms?

Daug keliauju, labai patinka pažinti skirtingas kultūras. Kelionėse stebiu šalių spalvas, jų derinius – tai panaudoju kurdama papuošalus. Domiuosi mada, seku naujas tendencijas, bendrauju su kitais stilistais. Su jauna grafikos dizainere ( ji sukūrė KIKIJEWELS logo, generuoja facebook puslapį), organizuojam orginalias fotosesijas. Idėjos gimsta tiesiog stebint kasdieninę aplinką. Kartais net neįsivaizduojam, kiek nuostabiu dalykųir reiškinių supa mus kiekvieną dieną!


 Nuotraukos : Virginijos Vaičiulytės


Virginijos topai:


Visus aksesuarus apžiūrėti ir įsigyti galima čia : https://www.facebook.com/Kikijewels
                                                                                             http://www.etsy.com/shop/KikijewelsShop

No comments: