Wednesday, April 3, 2013

Pavasarinė ROMA.Part 1 : Veni, vidi,vici




























 Keturios atostogų dienos ten, kur yra bent 10 laipsnių šilčiau ( nepriklausomai nuo užklupusio lietaus ir permirkusių batų ) buvo šioks toks džiaugsmas nuo visai nepavasariškos Lietuvos. Ir tas džiaugsmas buvo visiškai neplanuotas - keliauti su drauge paskatino .. meilės paieškos. Na ne visai paieškos, bet nesąmoningas noras ją prisišaukti. O tą padaryti galima ne kur kitur, o  garsiajame  meilės fontane. 1 moneta -sugrįši į Romą , 2  monetos  - meilė ,3 - vestuvės.Kadangi as važiavau ne su Stela, tai jaučiau pareigą sumesti monetas  ir už draugę :)Lydekai paliepus!!!! Tik čia ir problema -  pradėjus visiems pasakoti kiek ir kaip tai  reikia daryti, nujaučiu,  kad teks dar sugrįžti ir savo metimus pakartoti... Šįkart teisingai . Jaučiu nusivylimą ir kaltę,  jei meilės burtai nesuveiks nė vienai.Sorry, Stela, bet gal tau bus proga aplankyti Romą :)
 Pirmoji diena  buvo kiek apniukusi : draugei nugraužė garsieji patogieji HUNTER batai,o aš, kaip tikra lietuvė,  dejavau, kaip  man nepatogu  - tai saulė išlenda , tai ilgi batai  sunkiai velkasi , toks jausmas, jog kerzais ropočiau.  Faktas : norint pėstute  apeiti Romą (pirmas musu maršrutas ratais - ratais iki Vatikano, jog  pašventintume rožančius) reikia patogių batų, nes vaikščiojimas 13 valandų  - maži juokai. .Pietus, išpuolę 12 valandą buvo  beveik vienintelis sustojimas . Tiesa, Roma yra ganėtinai brangi - už salotas ir vyną paklojom ganėtinai daug, ypatingai palyginus su mano ankstesne kelione į Graikiją.
 Kitas  labai rimtas dalykas-atvirlaiškiai! Kaskart keliaudama  perku atviruką  ir siunčiu mamai. Maža tradicija. Laikas nuo laiko  juos išsiėmusi vis peržiūriu :kiek kelionių turėjau , kas labiausiai patiko,tada burtais traukiu ,kur sugrįšiu:) Atvirlaiškis iš Romos irgi kolekcijoje. Ir žinot ką ? Tai vieta, į kurią dar tikrai sugrįšiu. Laukite tęsinio.

Daiva.



No comments: